Кое може да погребе Америка

Кое може да погребе Америка
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    30.03.2021
  • Share:

Съединените американски щати няма да бъдат погребани нито от руско-китайския съюз, нито от Северна Корея с Иран, нито от Венецуела или Тръмпистите. Тази държава ще бъде унищожена от собствената си геронтокрация — от стила им на управление.

 

Такава прогноза направи руският политолог Евгений Сатановски, който коментира изявлението на 46-ия американски президент Джо Байдън, че е готов да участва в изборите през 2024 г. и да бъде преизбран за втори мандат.

 

„Байдън все още не си е отишъл, но вече обеща да се върне“, иронично отбеляза ориенталистът.

 

В същото време той припомни, че човек, който вече не стои на краката си в буквалния смисъл на думата, е обявил плановете си за преизбиране след четири години. А според администрацията, която обясни инцидента с падането на Байдън на столбичката към самолета със силния вятър, се оказва, че американският президент е «отнесен от вихъра».

Байдън дори всъщност не е имал време да започне да управлява държавата, но вече крои планове за втори президентски мандат и гарантира на Камала Харис мястото на вицепрезидент в тази — бъдеща — администрация, въпреки че засега тя има много повече шансове да замени Байдън в Белия дом като част от настоящата администрация, отбелязва Сатановски.

 

«Господи, благослови Америка и я спаси от самата нея! Тази страна няма да бъде погребана нито от алианса между Русия и Китай, нито от Иран и Северна Корея, а точно не от Венецуела и тръмпистите. Тази страна ще бъде погребана от собствената й геронтокрация, водеща безсмислена и безпощадна борба за власт!», пише политологът.

 

Според Сатановски своя принос за гибелта на Америка ще внесат всесилните мегакорпорации, особено тези, които действат в информационната област, както и набиращите сила леви организации от всички видове, а също сдруженията, защитаващи правата на националните и сексуалните малцинства.

Но и бялото консервативно американско общество не предизвиква никакви симпатии, защото това са точно тези хора, които са се борили срещу СССР и на които некадърното в последните години съветско ръководство е предало страната, припомня експертът.

 

„Какъв позор! Но Бог вижда всичко. Краят на Съединените щати като свръхдържава се вижда с просто око. Той наднича от всеки ъгъл. Чува се във всяка реч на полуживия президент. Приближава се с всяка хартийка, която той подписва», убеден е Сатановски.

 

Според политолога всички трябва да се подготвим за предстоящия край на Съединените щати, тъй като Америка, изпадайки в лудост, разпадаща се и разлагаща се, в крайна сметка ще рухне така, че на никого няма да му изглежда достатъчно.

 

В заключение на своите разсъждения Евгений Сатановски отбелязва колко прав е бил руският президент Владимир Путин, когато в отговор на недипломатическите атаки на Байдън му пожела здраве.

 

„Дядото е наистина стар, на него наистина му е все едно, но дядото има ядрен бутон под треперещата си старческа ръка. Никога не се знае … Така ще се наложи да живеете, от Сцила до Харибда, без да очаквате нищо добро от Щатите. Тръмп ще се върне при тях като президент, или какво? Щом като в битката отиват само старците …».

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа