Зеленски чака позвъняване от «бога»

Зеленски чака позвъняване от «бога»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    30.03.2021
  • Share:

Украйна не само продължава да деградира като държава, но се е превърнала в сателит на САЩ — проводник на американските интереси в Черноморския регион и Източна Европа. В същото време властите в Киев успяват, според автора, да отблъснат дори онези държави, които на теория трябва да бъдат съюзници на Украйна.

 

 

Самата Украйна разваля отношенията си с много държави, сътрудничеството с които е от решаващо значение за нея. Русия е отделна история, с нея всичко е ясно. Самите ние провокирахме Китай и той вече изпрати делегация в Крим. Китай не признава Крим за руски, но въпреки това неговите представители отидоха на полуострова.

 

По въпроса за «Мотор Сич» плюхме между очите на китайците и те вече се обърнаха към съдилищата, където Украйна сега ще трябва да докаже, че няма да плаща нищо.

 

От една година се караме с Иран заради сваления самолет, въпреки че имаше милион дипломатически възможности за избягване на конфликта и получаване на обезщетение за семействата на жертвите, не за да се предизвика скандал, а за да с е превърне диалогът в компромисно русло.

 

Но Украйна днес не обича компромисите, затова около нея се оформя „червен пояс“, започвайки от Словакия и завършвайки с Полша. Лукашенко намекна, че е готов да си сътрудничи с Украйна, но ние се държим така, сякаш Беларус стана наш неофициален враг.

 

Украйна се превърна в сателит на Съединените американски щати и проводник на американските интереси в Черноморския регион и Източна Европа.

 

Това е много опасно за нас, както показва историята с китайците.

 

Ние нямаме собствена външна политика, основана на национални интереси.

 

Показателни са външните контакти на ръководството на страната ни. След посещението си в ОАЕ през февруари Зеленски не е пътувал никъде другаде. Президентът на Молдова Мая Санду пристигна на посещение в Украйна, но тя също няма къде да отиде, а сега пристигна литовският лидер (Литва понастоящем е в изключително трудна ситуация в ЕС). Когато Зеленски беше на път към Персийския залив, украинският външен министър Дмитро Кулеба обяви обиколката на президента в Близкия изток и Персийския залив, но вместо обиколката имаше само едно посещение в ОАЕ, а дори и то не беше пълно.

 

Външните ни контакти на най-високо ниво са сведени до минимум.

 

Понастоящем цялата външна политика на Украйна се свежда до очакване на „позвъняването от Бога“, тоест от Байдън.

 

Продължаваме да деградираме като държава, негативни тенденции има във всички области: икономическа, социална, епидемиологична, а и в развитието на демокрацията.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа