Повечето американци не одобряват отношението на Байдън към граничната криза

Повечето американци не одобряват отношението на Байдън към граничната криза
  • Written by:  Е.Аврамов
  • Date:  
    30.03.2021
  • Share:

Нова анкета разкри, че Джо Байдън не получава одобрението на американците, когато става въпрос за прилива на мигранти на границата между САЩ и Мексико, както и за справяне с насилието с оръжие.


Докато южната граница на САЩ се бори с исторически скок в наплива от мигранти, 57 процента от американците разкриха, че не са съгласни с начина, по който настоящата администрация се справя със ситуацията, според ново проучване на ABC News / Ipsos.


Президентът държи по-голямата част от одобрението в собствената си партия, тъй като само 33 процента от респондентите, които се определят като демократи не одобряват. По-голямата част от републиканците (89%) не одобряват, докато 54% от независимите биха искали да видят промяна.


По-голямата част от американците (54 процента) също възприемат ситуацията като „криза", формулировка, която представителите на Белия дом са отхвърляли многократно.


Байдън се сблъсква с желанието за по-строг контрол върху преминаването на границата, особено когато става въпрос за непридружени непълнолетни, тъй като много от тях са държани в съоръжения доста дни след федералния мандат от 72 часа.


Байдън отбеляза високи оценки за работата си с пандемията Covid-19 и разпространението на ваксини, но не успява в областта на насилието с оръжие, където мнозинството също вижда липсата на Белия дом.


След множество смъртоносни престрелки, включително една в Колорадо и друга в Тексас, Байдън е изправен пред натиск от страна на демократите да се въведат по-строги закони за оръжията, докато републиканците се противопоставят на такова потенциално законодателство.


Според анкетата 57 процента казват, че не одобряват отношението на Байдън към насилието с оръжие. Байдън все още има най-голяма подкрепа по въпроса сред собствената си партия. Огромните 89% от републиканците не одобряват, както и 54% от независимите.


Американците са най-разделени, когато бяха попитани дали Байдън е успял да „обедини" страната, обещание, което той даде няколко пъти, когато се противопостави на бившия президент Доналд Тръмп. Само 30 процента от анкетираните казват, че Байдън е успял в тази област, докато също 30 процента казват, че не е успял. Други 40 процента заемат неутрална позиция по въпроса.

Станете почитател на Класа