Стратегическото командване на САЩ пусна загадъчен туит, създавайки паника

Стратегическото командване на САЩ пусна загадъчен туит, създавайки паника
  • Written by:  Е.Аврамов
  • Date:  
    30.03.2021
  • Share:

Американското стратегическо командване подпали Туитър в режим на паника, след като излъчи набор от символи, за които някои се страхуват, че могат да са ядрените кодове на нацията. По-късно от командването помоли всички да пренебрегнат изтрития вече пост.


Тайнственото 13-знаково съобщение се появи в Twitter на STRATCOM в неделя вечерта. За 30-те минути, преди публикацията да бъде премахната, тя събра хиляди ретуитвания.


Съобщението предизвика вълна от неистови спекулации относно това дали се е случило нещо относително добро, като например компрометирана парола за Twitter, или нещо много по-сериозно, като част от стартовия код за ядрено оръжие, пуснат в публичното пространство.


Имайки предвид, че STRATCOM контролира ядрения арсенал на страната и страхувайки се от най-лошото, някои започнаха да се готвят за предстоящ ядрен апокалипсис.


„Време е да се сбогуваме с всички. Ще ми липсват приятелите и семейството ми ", написа технологичния блогър и изследовател на приложения Джейн Манчун Уонг.


„Не точно така си представях края на света, но и не съм напълно изненадан", написа друг обезумял потребител.


„Нашите ядрени кодове, ние работихме усилено, за да ги запазим в тайна, а те просто ги написаха в Twitter", написа гневен потребител.


„Ще обясните ли това или светът свършва след 1 час", попита друг.


С играта на отгатване в разгара си, канадските сили в САЩ публикуваха в туит, целящ подкрепа за STRATCOM. „Тези неща се случват. Това може дори да ви се случи един ден. Всичко е наред, хора." Това обаче допълнително подхрани спекулациите, че съдържанието на загадъчното послание наистина е нещо, което си струва да се запази в тайна.


Командването се извини за изпращането на туита и помоли разтревожената общественост да пренебрегне публикацията.


Това не успя да успокои хората, които дълго бяха на ръба на паниката.

.

Станете почитател на Класа