Volkswagen заблуди медиите, че ще промени името си

Volkswagen заблуди медиите, че ще промени името си
  • Written by:  Ж.Школски
  • Date:  
    01.04.2021
  • Share:

Американската дъщерна компания на Volkswagen беше в центъра на медийното внимание по-рано тази седмица, когато заяви, че ще промени името си на „Voltswagen" („t" вместо „k"), за да популяризира стратегията си за електрически превозни средства. Версията отпадна във вторник, когато самата компания обяви, че това е само шега, съобщава AP.


Различни медии се поддадоха на измамата и повториха прессъобщението на компанията, което обяви предполагаемото й намерение да промени името си. "Може да сменим K на T, но това, което не променяме, е ангажиментът на тази марка да прави най-добрите превозни средства за шофьори и хора навсякъде", каза Скот Кео, президент на Volkswagen Америка.


Дори официалният акаунт на компанията в Twitter сподели публикация с предполагаемото ново име „Voltswagen", като очевидна препратка към „фокус върху електрическото шофиране".


Скоро след това обаче говорителят на компанията Марк Джилис заяви, че няма да има такава промяна на името и че всичко това е шега, замислена „в духа на Първи април".


Както казаха на Ройтерс източници, свързани с въпроса, начинът, по който германският автомобилен производител успя да получи медийно отразяване, не е нищо повече от маркетингов трик, насочен към привличане на вниманието към плановете му за производство на електрически превозни средства.


Очевидно марката не само спечели известност, но цената на акциите й се повиши с 5% този вторник, в момент, когато инвеститорите реагираха положително на новините на автомобилните компании, които следвайки примера на Tesla, увеличават производството на електрически превозни средства.


Въпреки това, освен предимствата за позиционирането на марката си, този ход може да причини на Volkswagen проблеми с доверието, а и проблеми с американските регулатори на борсите.

Станете почитател на Класа