Пъзелът започва да се подрежда, Русия съединява триъгълника

Пъзелът започва да се подрежда, Русия съединява триъгълника
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    02.04.2021
  • Share:

Още Примаков изрази необходимостта от засилване на съюза между Китай и Русия, Русия и Индия. Става дума за триъгълника, който ще тласне САЩ към второстепенна роля в световната политика.

 

Сега няма да разглеждаме възможността за създаване на съюз между Китай и Индия. В допълнение към териториалните претенции тези страни имат и много други противоречия. Населението на Индия е малко по-малко от населението на Китай. В близко бъдеще тези две страни ще оглавят списъка на световните лидери. Именно това обстоятелство ще попречи на обединението. Но трябва да се осъзнае, че ситуацията в света непрекъснато се променя динамично и поради тази причина държавите могат да се превърнат в ситуативни съюзници за решаване на настоящите си проблеми. Днес в света има такава ситуация във връзка с политиката, провеждана от САЩ.

 

САЩ разбират заплахата от динамично развиващите се Индия и Китай.

 

Китай е в центъра на вниманието на САЩ понастоящем.

 

След 10 години Индия ще стане по-активна в решаването на националните си проблеми. Интересите на Китай и Индия все още не са се пресекли. Китай определи своите зони на влияние, които все още не засягат териториите от интерес за Индия. За Китай и Индия в бъдеще се очертава един глобален противник, който ще се опита да ги сдържа — САЩ.

 

В своята политика Щатите разчитат на силата на въоръжените си сили, които са в състояние да организират блокади на търговските пътища. Целта на САЩ е да държат Китай и Индия извън европейските пазари. Точно тук е важността на значението на Русия за тези страни — Москва просто не може да бъде пренебрегната.

 

Русия е единствената държава, способна да унищожи САЩ.

 

И Китай, и Индия биха могли да се обезопасят, имайки военен съюз с Русия.

 

Русия разработва Северния морски път, който, както показаха последните събития на Суецкия канал, много скоро ще се превърне в алтернатива на канала, намалявайки времето за разтоварване на стоките, увеличавайки тонажа на транспорта и свързвайки европейските пазари с пазарите на Китай и Индия.

 

Русия засилва усилията си за създаване на транспортен коридор Север-Юг през Иран и Каспийския басейн, което е изключително интересен проект за Индия.

 

Интересен момент за страните от триъгълника е засилването на ролята на Русия в целия Близкия изток. Русия създава тесни отношения с Пакистан, което може да помогне за смекчаване на конфликта между Индия и Пакистан. И Китай, и Индия са най-големите купувачи на руско оръжие.

 

Има още една сериозна причина за сътрудничеството на страните от триъгълника. Целият свят извършва плащанията си в долари, като по този начин укрепва американската икономика. Веднага след срещата на върха в Аляска, по инициатива на Китай, руският министър на външните работи се срещна с китайския министър. Такива срещи не се провеждат без подходяща подготовка. Срещата беше планирана и ускорена от американските атаки срещу Русия и Китай. Срещата на министрите се проведе с цел подготовка на среща между Путин и Си. Това предполага, че двете държави преминават към по-високо ниво на отношения.

 

Най-вероятно ще бъде подписан договор за изграждането на нов газов поток «Силата на Сибир-2» Събитията с изграждането на Северен поток-2 принуждават Русия да се размърда. Газът ще бъде търсен както в самия Китай, така и в страните от ВРЕБ.

 

Вторият резултат от срещата на министрите бе обсъждането на въпросите за изоставянето на долара като разплащателна валута.

 

Този въпрос е интересен и за Индия. Изграждането на нова универсална валута е дълъг процес. Понастоящем и Русия, и Китай имат свои собствени национални системи за разплащане, които могат да се комбинират спрямо интересите на двете страни. Същата система за разплащане има и Индия. Централните банки на Русия и Китай възложиха да се подготват нови варианти за разплащане БЕЗ долари.

 

Преди 20 години беше подписано споразумение за сътрудничество между Русия и Китай. За тези 20 години изтече много вода, някои от положенията в договора в много отношения изискват преосмисляне. Подписването на подсилен нов договор в това отношение между двете страни е напълно допустимо. Именно подсилен.

 

Ако погледнем политиката на администрацията на Байдън, новата доктрина на НАТО 20-30, става очевидно, че САЩ се опитват да разхлабят триъгълника между Русия, Китай и Индия. От една страна, САЩ искат да присъстват навсякъде и да участват във всичко. Но вече нямат достатъчно сила за това. Дори Иран успешно се противопоставя на Америка. Тук е мястото да споменем за отпора, който дават на САЩ КНДР, Турция … Примерите са много. Германия е напълно несъгласна с позицията на САЩ по отношение на Северен поток-2.

 

Макрон декларира необходимостта от създаването на собствено европейско НАТО. От друга страна ситуацията в самата Америка е напрегната.

 

Байдън се спъва, забравя имената на децата и внуците си…

 

Всичко това означава, че президентът на САЩ е пионка.

 

Всъщност държавата се управлява от група глобалисти, а не от Байдън.

 

Всички решения на Тръмп са признати за вредни. Няма приемственост. Никой не знае как ще се държи следващата администрация.

 

Това го разбират и в Иран, и саудитците, и турците…

 

Разбират го и Китай, и Индия.

 

Русия най-много.

 

Т.е. светът е обречен на временни съюзи, за да се предпази от Америка, която започва да агонизира.

 

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа