Мъск ще дари 30 милиона долара за окръг в Тексас

Мъск ще дари 30 милиона долара за окръг в Тексас
  • Written by:  Ж.Школски
  • Date:  
    02.04.2021
  • Share:

Изпълнителният директор на SpaceX, Илон Мъск, обяви, че ще дари 30 милиона долара на окръг в щата Тексас, САЩ, където се намира градът на бъдещето Starbase, който магнатът възнамерява да основе.


В своя акаунт в Twitter Мъск написа във вторник, че ще дари 20 милиона долара за училищата в окръг Камерън и още 10 милиона „за съживяване на центъра на град Браунсвил", нещо като столица на окръга. Той добави, че ще публикува повече подробности за тази инициатива следващата седмица.


От своя страна кметът на Браунсвил, Трей Мендес, в разговор с местната преса заяви, че е изненадан от съобщението на изпълнителния директор на SpaceX, с когото " не е имал възможност да говори, за да получи повече информация".


Съоръженията на SpaceX в Тексас се намират в района, известен като Бока Чика, близо до Браунсвил. Преди това Мъск разкри, че в тази област той ще създава града Starbase, койтоще обхваща „много по-голяма площ от Бока Чика."


След обявяването на дарението от 30 милиона долара, съоснователят на Tesla покани обществеността да се премести в Starbase, в Браунсвил или в Южен Падре, също в окръг Камерън.


"Населението на Starbase ще нарасне с няколко хиляди души през следващите година или две", пише Мъск, отбелязвайки, че нарастват бързо нуждите на SpaceX за набиране на инженери, техници, строители и помощен персонал.

Станете почитател на Класа