В завод в САЩ погрешка са унищожени 15 милиона дози ваксина Johnson & Johnson

В завод в САЩ погрешка са унищожени 15 милиона дози ваксина Johnson & Johnson
  • Written by:  Е.Аврамов
  • Date:  
    02.04.2021
  • Share:

Работници в завод в Балтимор, САЩ, случайно смесват компонентите, необходими за направата на коронавирусната ваксина на Johnson & Johnson, с тези, които трябва да използват, за да произведат коронавирусна ваксина на друг производител, пише The New York. Грешката е съсипала около 15 милиона дози от ваксината на американската фармацевтична компания, която трябваше да спре доставките в страната, според вестника.


Съобщава се, че инцидентът се е случил преди няколко седмици в завода Emergent BioSolutions biopharmaceutical, който работи както с Johnson & Johnson, така и с AstraZeneca, а разследващите федерални агенти стигнаха до заключението, че това е човешка грешка.


Регулаторите забавиха оторизацията на производствените линии на завода, а Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) разследва случилото се.


Грешката на работниците не е повлияла на партидите, които вече са изпратени и се инжектират в САЩ, тъй като всички тези дози са произведени в Холандия. Въпреки това, поръчките, които компанията планираше да достави през следващите няколко месеца - десетки милиони дози - трябваше да дойдат от Балтимор и производството им беше спряно в очакване на разрешаване на проблемите с контрола на качеството, съобщиха източниците на вестника.

Станете почитател на Класа