Project Veritas засне мигранти, държани под мост на границата между САЩ и Мексико

Project Veritas засне мигранти,  държани под мост на границата между САЩ и Мексико
  • Written by:  Е.Аврамов
  • Date:  
    03.04.2021
  • Share:

Видео от "вътрешен информатор", изтекло в Project Veritas, показа мигранти на границата между САЩ и Мексико, които очевидно са държани в оградена зона под мост, последното доказателство, че администрацията на Байдън е изправена пред тежка имиграционна криза.


Клипът, който беше публикуван в социалните мрежи в четвъртък, показва десетки мигранти от всички възрасти, лежащи в мръсотията с одеяла от молар. Джеймс О'Кийф, основател на журналистическия екип Project Veritas, заяви, че изтеклите кадри са заснети под международния мост Анзалдуас в Гранхено, Тексас.


Според вътрешния им човек, районът под моста се използва като импровизиран център за обработка на мигранти от Американския митнически и граничен патрул (CBP).


Пускането на видеото идва по-малко от две седмици, след като Project Veritas и Axios публикуваха изтекли снимки на деца мигранти, натъпкани в ареста в Тексас, което предизвика обществено възмущение от „нехуманните и неприемливи" условия.


САЩ са притиснати от нарастване на нелегалната миграция към южната си граница, включително от рекорден приток на непридружени деца, откакто президентът Джо Байдън встъпи в длъжност през януари. Байдън незабавно смекчи граничните политики, като позволи на всички непридружени непълнолетни да останат в САЩ.


Байдън и членове на неговата администрация се опитаха да омаловажат ситуацията, като избягваха употребата на думата „криза" и обвиниха бившия президент Доналд Тръмп за настоящите условия. На директния въпрос миналия месец дали вярва, че има криза на границата, министърът на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас каза: „Мисля, че отговорът е отрицателен. Мисля, че на границата има предизвикателство, което управляваме и разполагаме с ресурси за управлението му."


Консерваторите приеха изображенията като още доказателства за неуспешните политики на Байдън. Авторът Динеш Д'Суза каза: "Джо Байдън отдавна рекламира своята "хуманна" имиграционна политика. Очевидно това е имал предвид."

Станете почитател на Класа