Руски лекари в горяща клиника продължиха с операцията на сърце

Руски лекари в горяща клиника продължиха с операцията на сърце
  • Written by:  Ж.Школски
  • Date:  
    06.04.2021
  • Share:

Един от руските лекари, участвал в операция на открито сърце в петък, публикува няколко видеоклипа, как медицинският екип в операционната игнорира пожара, възникнал в същата клиника.


Екипът от лекари в хирургичен център в Благовещенск, столица на Амурския регион - в Далечния изток на Русия - продължил сърдечната операция въпреки пламъците, които погълнали част от сградата. Те се евакуирали заедно с пациента едва след успешно приключване на интервенцията.


В записите се вижда процесът на операцията и инструментите на лекарите, а също и гледката през прозореца и действията на пожарникарите, докато се борят да овладеят пожара.


Около 120 души, включително 67 пациенти, са били евакуирани от горящата клиника, докато пожарникарите потушат пожара.


От центъра уточняват, че пациентът е стабилен и се възстановява в следоперативното интензивно отделение на регионална болница. Виктор Никитин, ръководител на отделението по анестезиология и реанимация, обясни, че „изоставянето на пациент е невъзможно за лекаря".


А Валентин Филатов, ръководител на хирургичното отделение, подчерта „Когато една операция е в ход, не можете да я спрете, при този тип ситуации няма друг вариант освен да бъде спасен пациентът".

Станете почитател на Класа