Тръмп: „Честит Великден на всички, включително на лудите от радикалната левица!“

Тръмп: „Честит Великден на всички, включително на лудите от радикалната левица!“
  • Written by:  Е.Аврамов
  • Date:  
    06.04.2021
  • Share:

В неделя бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се върна в светлината на прожекторите и в интернет, като изпрати противоречиво великденско послание, свързвайки пожеланията си за празника с твърденията за измама на изборите и атаки към радикалната левица.


Тръмп може да е бил изгонен от Twitter, но това не му попречи да продължи с публичните си изявления, много от които в обичайния му саркастичен тон срещу политическите му опоненти.


„Честит Великден на всички, включително на лудите от радикалната левица, които манипулираха нашите президентски избори и искат да унищожат страната ни!", каза бившият президент в кратко изявление, широко разпространено в социалните мрежи.


Посланието му предизвика възторжени реакции на политици и последователи, но също така и възмущението на други потребители от използването на религиозния празник, за популяризиране на теории за изборите.


Един потребител твърди, че бившият президент има „нулево разбиране за християнството и неговото послание всъщност е на озлобление и гняв".


Други приеха посланието на Тръмп с хумор и го противопоставиха на поздравленията, отправени от американския президент Джо Байдън и първата дама Джил Байдън.


Великденското послание на сегашния президент се фокусира главно върху пандемията covid-19 и призива гражданите да се ваксинират, тъй като това е "морално задължение, което може да спаси живота им и живота на другите. Споделяме настроенията на папа Франциск", подчерта той.

Станете почитател на Класа