Военните учения в Латвия отработват война с Русия

Военните учения в Латвия отработват война с Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.04.2021
  • Share:

Международното военно учение «Iron Spear 2021» с участието на военнослужещи от НАТО започна в Латвия. Това съобщи РИА Новости, позовавайки се на прессъобщението на Министерството на отбраната на Балтийската република.

 

Военните учения в Латвия отработват война с Русия

 

 

Ученията ще се проведат на военния полигон в Адази до 9 април, по време на който военните ще отработят бойни стрерлби от танкове и бронирани машини.

 

Отбелязва се, че бойните групи от разширеното присъствие на НАТО в Латвия, Литва, Естония и Полша, както и войници от механизираната пехотна бригада на латвийските сухопътни войски, ще вземат участие в маневрите.

 

Целта на учението е да се подобри сътрудничеството и оперативната съвместимост на латвийските и съюзническите въоръжени сили, както и да се проведат обучения за бойна стрелба от танкове и бронирани машини.

 

Латвия е член на Северноатлантическия алианс от 2004 г.

 

По-рано представителят на Украйна в ТКГ за Донбас Алексей Арестович заяви, че ученията на НАТО Defender Europe 2021 са необходими за отработване на войната с Русия. Дипломатът обясни, че «войната с Русия» се отработва във водите от Балтийско до Черно море.

 

Допутатът от Кримския регион Михаил Шеремет от своя страна подчерта, че след подобни думи Западът няма да може да отрече агресивния характер на НАТО.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа