Нетаняху получи мандат

Нетаняху получи мандат
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.04.2021
  • Share:

 

Според закона той има 28 дни да направи това, като е възможно двуседмично удължаване преди президента Реувен Ривлин да номинира друг за премиер или да помоли парламента да избере министър председател

 

 

Премиерът Бенямин Нетаняху получи от президента на Израел мандат за формиране на ново правителство на Израел след избори, които не излъчиха ясно управляващо мнозинство. Това предаде Ройтерс, цитирана от БНР.

 

Нетаняху, който е на власт от 2009 г., сега има трудната задача да намери достатъчно съюзници за управляваща коалиция.

 

Според закона той има 28 дни да направи това, като е възможно двуседмично удължаване преди президента Реувен Ривлин да номинира друг за премиер или да помоли парламента да избере министър председател.

 

На изборите в Израел на 23 март, които бяха четвърти за две години, нито Нетаняху и негови потенциални партньори – десни и религиозни партии, нито потенциална коалиция от негови опоненти не успя да получи мнозинство в парламента.

 

Но в консултациите на Ривлин с политическите партии за даване на мандат за формиране на правителство Нетаняху получи по-голяма подкрепа от други кандидати за поста, заради което президентът обяви, че го номинира за министър-председател.

 
 
 

 

Станете почитател на Класа