Американските сили на реда разбиха в зародиш нов наркокартел в Калифорния

Американските сили на реда разбиха в зародиш нов наркокартел в Калифорния
  • Written by:  Е.Аврамов
  • Date:  
    07.04.2021
  • Share:

Службата за имиграция и митници на САЩ (ICE) докладва за демонтирането на организация за трафик на наркотици, работеща в щата Калифорния, както и за ареста на нейния лидер и седем съучастници.


Лидерът на тази организация е идентифициран като Омар Алберто Наваро, на 38 години. Между септември и декември 2020 г. двама от членовете на тази престъпна група бяха заловени от силите на реда, със 172 килограма метамфетамин и почти 4 килограма фенталанин.


Сега всичките осем задържани са изправени пред федерални обвинения за трафик на наркотици и ако бъдат осъдени, биха могли да получат минимална присъда от 10 години затвор до максимума от доживотен затвор, както и глоба от 10 милиона долара.


Според съдебните документи, до които Univisión е имал достъп, Наваро възнамерявал да сформира собствен картел в Калифорния, но не е знаел, че ICE е прихванала комуникациите му още от миналата година. Плановете му пропаднаха на 26 март, когато той и съучастниците му бяха арестувани в калифорнийския град Бейкърсфийлд.


По време на месеците на разследванията беше установено, че Омар Алберто е закупил наркотиците директно от картел, който действа в мексиканския град Тихуана и е прехвърлил незаконната пратка на другата страна на границата със собствените си хора.


Освен това Наваро се опитал да разшири мрежата си за трафик на наркотици до щата Тексас, създавайки и там „офис". Той дори копнеел да поеме контрола над мексиканския град Мексикали, на границата със САЩ, за да доминира в търговията с наркотици.

Станете почитател на Класа