С едно прелитане Русия може да хвърли Байдън в паника

С едно прелитане Русия може да хвърли Байдън в паника
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.04.2021
  • Share:

С едно прелитане Русия може да предизвика паника в американския президент Джо Байдън. Това заяви руският военен експерт, журналист и полковник Виктор Баранец в YouTube канала «Соловьов LIVE».

 

С едно прелитане Русия може да хвърли Байдън в паника

 

 

Според експерта Русия може да окаже натиск върху Съединените американски щати, като разположи поне тактически ракети в американски страни като Венецуела и Куба. Достатъчно е едно прелитане на транспортен самолет, натоварен с ракети.

 

Като цяло Русия трябва да реагира възможно най-активно на враждебните действия на САЩ. Принципът „зъб за зъб“ отново става актуален в наше време. След разпадането на СССР Москва се разучи да действа по това правило, но на фона на нарастващия натиск от Запада е време да възобнови този метод на външна реакция, каза Баранец.

 

Разполагането на «Искандери» близо до американските граници ще предизвика паника в американската администрация. И ще я направи по-сговорчива, каза експертът.

 

Припомняме: Съединените щати чакаха излизането от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък радиус на действие, за да започнат да разполагат своите ракети в целия Европейски съюз по руските граници. Те обаче не бяха подготвени за факта, че Русия няма да наблюдава спокойно какво се случва, а ще действа по подобен начин.


Захарова отговори на протеста на САЩ по повод разполагането на руски ракети в Куба
Русия обмисля възможността да постигне съгласие с кубинското правителство за реорганизиране на старите военни бази, за да се разположат там още съвременни руски ракети.


Между другото, в момента няма официални решения по този въпрос, но САЩ вече изразяват своето възмущение и протести.

 

Протестът прозвуча от устата на Морган Ортагус, която се специализира в борбата с тероризма и е представител на Държавния департамент на САЩ. Тя заяви, че Щатите настояват Русия да отхвърли всички опити за постигане на съгласие за разполагане на ракети в Куба.

 

Защото това било заплаха за американската нация и ще започне нова Студена война.

От името на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова отговори на думите на Ортагус.

 

Захарова отбеляза, че Русия никога не е обръщала внимание на протестите на САЩ и няма да започне да променя плановете си при поискване.


Освен това американците трябва да си спомнят за своите ракети със среден и малък обсег, които разполагат в Европа. В тази ситуация Русия се грижи само за собствената си сигурност.


По-рано съобщихме, че в Куба са пристигнали руските крилати ракети «Калибър». Във връзка с изострянето на отношенията със САЩ те могат и да останат там.

 


Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа