«Ако НАТО и САЩ разположат военни бази в Украйна, Русия ще ликвидира първо тях!»

«Ако НАТО и САЩ разположат военни бази в Украйна, Русия ще ликвидира първо тях!»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.04.2021
  • Share:

Бившият израелски разузнавач и ръководител на разузнавателната служба «Натив» Яков Кедми коментира изявленията на Киев, че ученията на НАТО Defender Europe 2021 са необходими за отработване на война с Русия, по-специално заради Крим.

 

"Ако НАТО и САЩ разположат военни бази в Украйна, Русия ще ликвидира първо тях!"

 

 

„Съединените щати безжалостно ще поставят под първия удар Украйна“, каза Кедми в ефира на YouTube-канала «Соловьов live».

 

Според експерта Вашингтон не е против да разположи ракети с малък обсег и военни бази на територията на Украйна, но трябва да се осъзнае, че в случай на реална заплаха Москва ще удари точно тези бази с първия си ответен удар.

 

«Затова тези американски бази и тези, които са готови да разположат на своя територия едни или други средства или разузнаване, за предупреждание или атакуващи, те подлагат самите себе си на опасност в случай на война», обясни Кедми.

 

Екс-разузнавачът нарече ситуацията безумие, ако внезапно Киев се реши да разположи военни обекти на НАТО в страната си и така подложи самия себе си на евентуален удар от страна на Москва.

 

Освен това Кедми обърна внимание на нарастващата агресия в риториката на представителите на украинските власти по отношение на Русия.

 

Според него, командването на ВСУ просто не си дава сметка, че за създаването на истинска боеспособна армия не е достатъчно военните да бъдат преоблечени в униформа на НАТО.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа