Путинско джудо за Украйна

Путинско джудо за Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.04.2021
  • Share:

Военният кореспондент на «Комсомолская правда» Дмитрий Стешин изрази мнението си за позицията на Украйна и нейното бъдеще. Той пише за „путинско джудо“ за украинците.

 

"Шойгу, започвайте!": Путинско джудо за Украйна

 

 

«Започна ли Путинското джудо» за Украйна? Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин очерта най-сияещите перспективи за Украйна. По-точно Путин нареди да има прием» (т.е. да се започнат действия, бел.ред), написа военният кореспондент Дмитрий Стешин в своя блог.

 

Той обясни какво има предвид. Например, че първото предложение за взаимноизгодни отношения е по-изгодно за Украйна, отколкото за Русия. Но „лошият мир е по-добър от липсата на такъв“. Той също така добави, че ако страната (Украйна, бел.ред.) «не възприема адекватно реалността», ще й се прави второ предложение.

 

«От човек с по-нисък ранг, като правило, от ръководителя на Министерството на външните работи. Няма да има трето предложение. Сергей Кужугетович (Шойгу, бел.ред), започвайте!», пише журналистът.

 

В Крим «психясаха» от това, че няма с кого да се договарят, счита Дмитрий Стешин.

 

«Затова пък в Сирия през 2015 година отработиха нещата, както трябва. За Донбас първото предупреждение беше направено по време на телеконференцията Путин-Меркел-Макрон. А днес направи изявление Володин. В Украйна всичко е наред — утре започва пандемичният локдаун, а Зеленски отлетя за Катар», написа той.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа