Актьорът Зак Ейвъри бе арестуван за измама от 227 милиона долара чрез Netflix и HBO

Актьорът Зак Ейвъри бе арестуван за измама от 227 милиона долара чрез Netflix и HBO
  • Written by:  Ж.Школски
  • Date:  
    09.04.2021
  • Share:

Американският актьор Закари Джоузеф Хорвиц, по-известен като Зак Ейвъри, е арестуван по обвинение в извършване на измама в размер на 227 милиона долара чрез пирамидална схема, съобщи прокуратурата на Централния окръг на Калифорния във вторник.


Според обвинението, 34-годишният Хорвиц е канил да се инвестира в неговата компания 1inMM Capital LLC, която щяла да използва средствата за закупуване на правата на филми за разпространение в чужбина, особено на пазара в Латинска Америка, с помощта на онлайн платформи като Netflix и HBO. Частни инвестиционни посредници са прехвърлили около 227 милиона долара по сметките на 1inMM Capital LLC.


Той обаче създал „схема на Понци" - пирамида, използвайки парите на жертвите, за да плаща на предишни инвеститори. Той също така използвал част от тези ресурси, за да финансира начина си на живот, включително покупката на луксозна резиденция в Лос Анджелис на стойност 6 милиона долара.


Инвеститорите започнали да се притесняват през 2019 г., след като на няколко пъти 1inMM Capital просрочи плащанията. За да ги убеди и да удължи плана за измама, Хорвиц е предоставил оправдания, уж дадени от Netflix и HBO, препращайки на инвеститорите фалшива кореспонденция с платформите.


В момента актьорът е в ареста, а следващото заседание по неговото дело ще се състои на 13 май. Ако бъде осъден, той може да получи до 20 години затвор.

Станете почитател на Класа