На Русия й писна!

На Русия й писна!
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.04.2021
  • Share:

Съединените щати най-накрая се сблъскаха с дългоочаквания от руския народ отговор на руските дипломати. Заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков отговори на изявленията на говорителя на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс.

 

Просташкото и арогантно поведение на САЩ спрямо много страни по света се превърна в отличителен белег на тази държава. Много страни мълчаливо си прехапват езика, но някои, които са много малко, не търпят и отговарят съответно.

 

Дълго време Русия търпеливо понасяше и стоически стискаше зъби пред цялата тази безочливост и наглост, отправени към нея от Съединените щати, надявайки се, че в «неограничените възможности» ще се появи нещо подобно на срам и съвест и поне официалните лица на Съединените щати ще спазват правилата на благоприличие.

 

Но дори и най-порядъчните, сдържани и търпеливи хора имат праг на търпението.

 

След което те разбират, че с простаци не можеш да се разбереш вежливо.

 

А безнаказаността и липсата на твърд отговор предизвикват загуба на контрол над събитията.

 

В последно време Русия промени риториката си и започна да отговаря твърдо на всички нагли обвинения.

 

Руският народ отдавна призовава властите в страната да отговарят подобаващо на всяко безочие, завихрило се на международната арена.

 

И така, САЩ най-накрая сами се набучиха на дългоочаквания от руския народ отговор на дипломат от Русия. Отговорът бе даден от замглавата на МВнР на Русия Сергей Рябков на изявлението на официалния представител на държавния департамент на САЩ Нед Прайс.

 

Чрез последния Вашингтон помоли Москва да даде обяснения във връзка със съобщенията за някакви уж провокации от страна на руската държава близо до източните граници на Украйна.

 

Сергей Рябков отговори твърдо и заяви, че Русия няма намерение да дава на САЩ допълнителни разяснения за Украйна, Вашингтон трябва да е доволен от тези, които вече е получил.

 

Руският дипломат коментира позицията на Русия по дадения въпрос. Според Рябков, руската страна вече е предоставила цялата необходима информация на американците миналата седмица, но те не са поискали «да я представят публично по силата на някакви свои вътрешни съображения».

 

Сергей Рябков заяви: «Когато минаха няколко дена и те внезапно стовариха всичко това на публиката, при това бих казал, в достатъчно нахален стил, желанието да продължим да обсъждаме тази тема при нас пропадна напълно».

 

По-нататък дипломатът подчерта, че този, който иска да получи нещо от Русия, трябва да си прочете информацията, предоставена миналата седмица. Москва повече няма да добави нищо.

 

Рябков допълни: «Вече подхождаме селективно спрямо САЩ. Ще водим диалог и в бъдеще с тази страна, но само по тези въпроси, от които имаме интерес, които са значими за нас и само при тези условия, които са ни изгодни».

 

Той отбеляза още, че в последните години няма диалог с Вашингтон — те или мълчат, или абсолютно не реагират на дипломатическите ноти, което е неприемливо и недопустимо.

 

Руският народ прирветства новата политика на дипломацията на Русия.

 

Отдавна е време Русия да започне да уважава себе си, за да я уважават и другите народи.

 

Време е всички дипломатически «сълзи и сополи» пред «партньорите» да свършат, а на арогантността и безочието да се отговаря подобаващо.

 

Твърдото поведение и рязката реакция на Русия бързо ще отрезви наглеците от Запада, както и безсилните им «послушници».

 

Това е явен сигнал за всички!

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа