Армията на Русия вече е тук!

Армията на Русия вече е тук!
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.04.2021
  • Share:

«Прехвърлянето на руски войски през собствената им територия толкова уплаши украинския елит, сякаш страната е забравила, че е „във война“ с руската армия от 2014 г. насам».

 

Това съобщение в ефира на «Канал 4» направи бившият военен от неонацисткия «Десен сектор», а сега депутат от «Глас» Андрей Шараскин.

 

„Бих искал да напомня на нашите съграждани, че руските войски, малко по-малко на брой, присъстват през цялото това време от 2014 г. насам. През цялото това време, от 2014 г., броят им се увеличи, през цялото това време те планово увеличаваха присъствието си.

 

Започнаха от Крим, който вече се използва официално от военноморските им сили, превърнаха Крим в непотопяем самолетоносач, струпвайки там голям брой военна техника, включително голям запас крилати ракети, които могат да носят ядрени бойни глави.

 

Те модернизират и планират да завършат етапа на модернизация на армията си, който трябваше да приключи през 2024 година. Но изпреварват графика и най-вероятно до 2023 г. ще изпълнят напълно условията за доставка и ще завършат процеса на тази модернизация. Те вече модернизираха арматия си над 70 процента, според обявения план“, каза Шараскин.

 

В същото време той отбелязва, че на фона на това Украйна всъщност не прави нищо във военно отношение.

 

„И до днес измисляме планове, които съдържат ясни признаци на скрита приватизация по отношение на промяната на статута на «Укроборонпром». И това не е за първи път!

 

Ако отбранителните поръчки не бъдат приети, то парите няма да бъдат усвоени. Няма да могат да ги получат дори тези производители, които вече участват в украинския отбранителен комплекс. Те вече говорят за срив.

 

Всъщност, те говориха за срив още миналата година, за неполучените пари и за това, че в следващата година трябва по-рано да помислят за увеличаване, но до днес такова няма», оплаква се представителят на неонацисткия «Десет сектор».

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа