Китайски читатели: Ердоган трябваше лично да отиде в Русия и на колене да се извини на Путин

Китайски читатели: Ердоган трябваше лично да отиде в Русия и на колене да се извини на Путин
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    20.04.2021
  • Share:

Лавров обвини Ердоган в подхранване на милитаристични настроения в Украйна, като отбеляза, че Русия препоръчва на всички страни «да не насърчават войнствеността» в Киев. Китайците язвително коментират позицията на президента на Турция.

 

„Султан Ердоган иска да се изтъкне?“, „Ердоган е просто грахов шут“, „Ердоган не знае, че мечтата му за империя е само суетна илюзия.“

 

Китайски читатели: Ердоган трябваше лично да отиде в Русия и на колене да се извини на Путин

 

 

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви на 10 април по време на срещата си с украинския президент Владимир Зеленски, че подкрепя териториалните претенции на Украйна към Крим и насърчава военното сътрудничество между Турция и Украйна.

 

Този ход предизвика острата реакция от руския външен министър Сергей Лавров, който заяви, че Ердоган «подхранва милитаристичните настроения на Украйна». Той също така отбеляза, че Русия е препоръчала на всички страни «да не насърчават войнствеността» на Киев, призовавайки за прекратяване на продажбата на оръжия на Украйна.

 

Коментари на читатели: 

 

Не забравяйте, има и Гърция, зад която е Франция, а Германия също не харесва Турция.

Честно казано, турският президент Ердоган е просто грахов шут. Той скачаше напред-назад между САЩ и Русия, опитвайки се да спечели от всички страни нещо. Мисля, че се опита да открадне пилето, но накрая просто хвърли шепа ориз — но не получи нито стотинка и от двете страни. В резултат на това той просто загуби лицето си.

Султан Ердоган иска да се изтъкне? След като провокира проблема със Синцзян, сега той провокира проблем с Крим.

 

Ердоган трябваше лично да отиде в Русия и на колене да се извини на Путин.

 

Няколко часа след изявлението на Лавров Агенцията за въздушен транспорт на Руската федерация обяви отмяна на голям брой полети на гражданската авиация до Турция и обратно — руснаците са толкова праволинейни.

Тази глупава кокошка се готви да вбеси Китай, САЩ и Русия. Изпращайки три копия на предизвикателството си, султан Ердоган започна твърде много да прилича на комедиен актьор.

 

Ердоган не знае, че мечтата му за империя е просто напразна илюзия.

 

Подобен стил на дипломатически отношения е съвсем нормален, защото в исторически план Русия и Турция са кръвни врагове.

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа