Мишел Обама се страхува...

Мишел Обама се страхува...
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.05.2021
  • Share:

Бившата първа дама на САЩ и световна знаменитост с многомилионно състояние, която е под постоянната опека на тайните служби, Мишел Обама, се страхува, че тя или нейните дъщери могат да бъдат застреляни от расистки полицай, съобщава Daily Wire. В същото време, както отбелязва каналът, Обама призова да се повдига по-често темата за безопасността на чернокожите деца.

 

Бившата първа дама, която стана такава на 45-годишна възраст и има капитал от 135 милиона долара със съпруга си, винаги е обичала да говори за това как страната й я е потискала по всякакъв възможен начин. Тя се върна към темата в неотдавнашното си интервю за CBS News, твърдейки за канала, че тя е „живяла и живее в страх, че ще бъде застреляна случайно от полицията“, докато пазарува храна или разхожда кучето си.

 

 

 

 

Обама също се опасява, че дъщерите й ще бъдат дискриминирани заради расата им по време на шофиране. Поради тази причина тя не затваря очи през нощта, мята се, опасявайки се, че някой полицай-камикадзе ще вкара в кошмар известните дъщери на президента на САЩ. Страховете й не са измислица, не смейте да се съмнявате в тях. Не смейте. Ето какво каза тя по този повод, отбелязва телевизионният канал.

 

МИШЕЛ ОБАМА, бивша първа дама на САЩ: Много от нас все още живеят в страх, разтревожени да пазаруват хранителни стоки, да разхождат кучетата си или се страхуват да пуснат децата си навън с автомобил.

ЖУРНАЛИСТ: Дъщерите ви шофират ли?

 

МИШЕЛ ОБАМА: Да, шофират. Но всеки път, когато се качат зад волана, се притеснявам какви изводи за тях правят тези, които не знаят всичко за тях. Те не знаят, че са усърдни ученици и учтиви момичета. Може би са прекалили малко с гръмкостта на музиката; може би някой вижда само тила им и прави някакви заключения въз основа на това. Аз, като много родители на чернокожи деца …

 

Нормално е да получиш шофьорска книжка, но това вселява в сърцата ни страх. Затова ние трябва да повдигаме все по-често тази тема, да молим нашите съграждани по-често да обръщат внимание на този проблеми и да ни вярват.

Мишел Обама казва, че се страхува да излезе на улицата, да разходи кучето или да отиде до магазина за продукти. Тя твърди, че се страхува да не бъде застреляна от полицай.

 

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа