Лидер на германска партия призова ЕС незабавно да отмени санкциите срещу Русия

Лидер на германска партия призова ЕС незабавно да отмени санкциите срещу Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.05.2021
  • Share:

Тино Крупала, съпредседател на немската партия «Алтернатива за Германия», призова Европейския съюз незабавно да отмени санкциите срещу Русия, тъй като те вредят на германската икономика. Това съобщи РИА Новости.

 

Лидер на германска партия призова ЕС незабавно да отмени санкциите срещу Русия

 

Според него една от централните цели на «Алтернатива за Германия» е мирът в Европа и по целия свят, а добрите отношения с Русия играят важна роля за установяването на този мир.

 

„Защото за нас Русия принадлежи на Европа. Ето защо санкционната политика срещу Русия трябва да бъде спряна незабавно“, каза политикът.

 

Крупала добави, че източногерманските предприемачи, които дълги години поддържат добри икономически отношения с Руската федерация, са особено засегнати от санкциите.

Той също така отбеляза, че неговата партия възнамерява да насърчи «международното разбирателство между руския и германския народ». Крупала също нарече това един от личните си приоритети.

 

По-рано върховният представител на Европейския съюз за външна политика и политиката на сигурност Жозеп Борел преди началото на срещата на външните министри на ЕС в Брюксел заяви, че ситуацията около Русия не се подобрява.

 

На 30 април руското министерство на външните работи публикува списък с осем граждани на ЕС, на които е забранено влизането на руска територия. Списъкът включва ръководителя на Европейския парламент Дейвид Сасоли, както и заместник-председателят на Европейската комисия за европейските ценности и прозрачност Вера Юрова. Това решение беше взето, след като на 2 и 22 март Съветът на ЕС въведе ограничителни мерки срещу шестима граждани на Руската федерация.

 

ЕС от своя страна осъди решението на Москва, нарече го неоснователно и декларира правото си да реагира на подобни мерки.

 

На 6 май руският външен министър Сергей Лавров, по време на посещението си в Ереван, заяви, че Русия няма да игнорира или да отговаря на новите антируски санкции от Запада.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа