Иран лансира първото одобрено от държавата приложение за намиране на партньори

Иран лансира първото одобрено от държавата приложение за намиране на партньори
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    15.07.2021
  • Share:

За да насърчат брака в страната, иранските власти обявиха в понеделник стартирането на приложението Hamdam („компания"), първото приложение за търсене на партньор, одобрено и контролирано от държавата на ислямската република, съобщава иранският агенция Farsnews.


По време на презентацията Камил Ходжастех, директор на медийния отдел на Тебийския институт, зависим от правителството, посочи, че платформата е създадена от загриженост за „липсата на саморазвитие и съществуването на 13 милиона самотни хора в брачна възраст [между 18 и 35], както и нарастващият брой разводи, регистрирани през последните години".


Програмата, според иранските власти, използва алгоритми, разработени по съвременни научни методи. Освен това е необходим психологически тест като част от процеса на проверка на самоличността, което се очаква да увеличи шансовете за намиране на дългосрочен партньор.


Когато двама потребители направят „съвпадение" и решат да сключат брак, приложението назначава на двойката консултант, който ще ги води през процеса и ще ги придружава през първите четири години от брака.


Хамдам обаче не само предлага помощ за намиране на връзка, но също така предоставя услуги по консултиране по телефона и лично; има форум, в който се споделя образователно аудиовизуално съдържание за млади хора и семейства.

Станете почитател на Класа