Блокираха уебсайта на Алексей Навални

Блокираха уебсайта на Алексей Навални
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.07.2021
  • Share:

Достъпът до уебсайта на вкарания в затвора руски опозиционер Алексей Навални бе блокиран от телекомуникационния регулатор ”Роскомнадзор”, предаде Ройтерс.

 

Руските власти са блокирали както сайта на Навални navalny.com, така и още 48 уебсайта на хора и организации, свързани с руския опозиционер.

 

Сайтът бе блокиран седмици преди руските парламентарни избори през септември. Миналия месец руски съд уважи искането на прокуратурата организациите, свързани с Навални, да бъдат обявени за екстремистки, което на практика ги постави извън закона, съобщават от БТА.

 

Близкият съюзник на Навални Леонид Волков заяви в социалната мрежа Телеграм, че екипът на Навални скоро ще обяви как ще реагира на блокирането на сайта.

 

Навални, който е най-видният руски критик на президента Владимир Путин, излежава присъда от две години и половина, която според него е политически мотивирана. Вкарването в затвора на опозиционера обтегна отношенията между Русия и западните страни, които призоваха за освобождаването на Навални.

Станете почитател на Класа