«Драги британци, само идиоти ще повярват на вашите измишльотини»

«Драги британци, само идиоти ще повярват на вашите измишльотини»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    02.08.2021
  • Share:

Интервю с публициста от Чехия Владимир Дивиш: Превод от Haló noviny (Чехия): 

 

Владимир Дивиш: Историята с Петров и Баширов е една наивна приказка за деца от предучилищна възраст, съдадена от спецслужбата МИ5, която се слави с подобни инсценировки. Между другото, всеки, който поне малко е запознат с практиката в тази област, знае, че спецслужбите на държавите, ако и да изпратят някъде хора с подобна мисия, то правят това така, че техният агент да пристига през няколко страни, да замете всички следи след себе си, а и няколко пъти да смени името си. Едва след това той пристига в «набелязания пункт».

 

А какво се случи с тези уж мними суперагенти на руското военно разузнаване ГРУ?

 

Някой да не би да си мисли, че те са някакви пълни профани, та лично са пристигнали в британското консулство в Москва, попълнили анкетите, предоставили снимките си и отпечатъците от пръстите, а също собственоръчно подписали документи за получаване на туристически визи?!

 

Както казват британаците, визите им са пристигнали след няколко дена продължителна административна проверка от компетентните органи по бреговете на Темза.

 

След това от аерогарата те се насочили направо към Солсбъри, където се изложили на показ на всички камери за наблюдение.

 

И кой трябва да повярва на тези детски приказки?!

 

А Лондон и Вашингтон дори не се опитват да придадат достоверност на твърденията си. Мей заяви пред камерите, че «хайли лайкли» (с висока степен на вероятност) това било направено от руски агенти, но доказателствата уж били засекретени.

 

Между другото, същият глупав сценарий, като копиран, използваха по отношение на Врбетице.

 

Бабиш и Гамачек също заявиха, че с «висока степен на вероятност» зад всичко това стоят вече осветени шпиони, които били разобличени от бдителната МИ5 заедно с МИ6.

 

Драги британци, само идиоти ще повярват на вашите измишльотини.

 

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа