Турция ожесточава живота за бежанци от Сирия

Турция ожесточава живота за бежанци от Сирия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.08.2021
  • Share:

Общинското събрание на северозападната турска провинция Болу одобри предложение на кмета на град Болу Танджу Озкан да начислява на чужденците десетократни такси за вода и твърди отпадъци, съобщи днес Hurriyet Daily News на 4 август.


В хода на гласуването, което се състоя на 3 август, 14 члена на събранието от опозиционните Републиканска народна партия и «Добра партия» гласуваха в подкрепа на решението, за разлика от членовете на управляващата Партия на справедливостта и развитието и Партията на националистическото движение. Това нововъведение е насочено срещу бежанци от Сирия, огромен брой от които бягат от военните действия в Сирия на територията на Турция. След обсъждане на това предложение в комисията ще трябва да бъде гласувано отново за него в общинското събрание.

 

Турция ожесточава живота за бежанци от Сирия

 

 

След обсъждане на това предложение в комисията ще трябва да бъде гласувано отново в общинското събрание. Авторът на предложението, кметът на град Болу Танджу Озкан от Републиканската народна партия, отговаряйки на опонентите си, които го обвиниха в расизъм, заяви:

 

Принципът на равенство, споменат в Конституцията, се прилага за гражданите на Република Турция.

 

Също днес, на 4 август, външният министър на Турция Сюлейман Сойлу обяви засилването на защитата на турските граници, включително изграждането на стена на турско-иранската граница, във връзка с евентуалното проникване на бежанци от Афганистан в страната. По -рано турското външно министерство и лидерът на Републиканската народна партия Кемал Киликдароглу разкритикуваха плановете на САЩ за настаняване на афганистански бежанци в Турция.

Станете почитател на Класа