Потърпевша от Епщайн съди принц Андрю за сексуално насилие и емоционален стрес

Потърпевша от Епщайн съди принц Андрю за сексуално насилие и емоционален стрес
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    11.08.2021
  • Share:

Вирджиния Джуфре, чието дело срещу Гислейн Максуел възроди интереса към сексуалния трафик на Джефри Епщайн и в крайна сметка го събори, съди принц Андрю за участието му в нейното насилие. 61-годишният Андрю е вторият син на кралица Елизабет II и принц Филип, херцог на Единбург.
Адвокатите на Джуфре заведоха делото в понеделник пред федерален съдия в Манхатън, обвинявайки Андрю Алберт Кристиан Едуард, херцога на Йорк, в сексуално насилие и причиняване на емоционален стрес, когато тя е била на 17 години.


„Държа принц Андрю отговорен за това, което ми направи", каза Джуфре в изявление, в което обяви съдебния процес. „Силните и богатите не са освободени от отговорност за действията си. Надявам се, че други жертви ще видят, че е възможно не да живеем в мълчание и страх, а да си върнем живота, като говорим и изискваме справедливост."


В делото се твърди, че принцът е малтретирал Джуфре многократно, докато е била под 18-годишна възраст, включително в лондонския дом на Максуел и в имението на Епщайн в Ню Йорк. Сред документите е скандалната снимка на принца с ръка около талията на Джуфре, направена в апартамента на Максуел през 2001 г., за която принц Андрю твърди, че може да е подправена.
Друг експонат в документацията е невижданата досега карта, показваща полетите на частния самолет на Епщайн, известен като „Лолита експрес", до различни места в САЩ и Европа. Освен принц Андрю, други видни личности са документирани като летели на самолета на Епщайн - включително бившият президент на САЩ Бил Клинтън.


В сега скандалното интервю за Би Би Си Панорама през 2019 г. принц Андрю отрече да е имал сексуални отношения с Джуфре и заяви, че „не си спомня някога да се е срещал с нея. Мога категорично да ви кажа, че никога не се е случвало", каза Андрю за предполагаемата им сексуална среща.


Искът на Джуфре за клевета през 2015 г. срещу Максуел - довереничката на Епщайн и предполагаема съучастничка - предизвика поредицата от събития, които доведоха до разгръщане на целия скандал. Искът беше уреден и никога не беше изправен пред съда, но адвокатите Алън Дершовиц и Майк Чернович се опитаха да го разпечатат. Когато успяха през 2019 г., снизходителното споразумение на Епщайн от 2008 г. бе подложено на ново наблюдение. Той беше арестуван и затворен, само за да бъде намерен мъртъв в затворническата си килия в Ню Йорк, с официална версия - самоубийство.

 

59 -годишната Максуел беше открита, че се крие в САЩ и беше арестувана през юли 2020 г. Тя беше обвинена, че е съучастник в трафика на секс. Предвижда се процесът й да започне през ноември

Станете почитател на Класа