Москва отхвърля присъдата за отравянето на Литвиненко

Москва отхвърля присъдата за отравянето на Литвиненко
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.09.2021
  • Share:

 

Според съда "е твърде вероятно" отровителите, установени от британско разследване, "да са действали като агенти на руската държава". Той изтъква освен това, че Москва не е представила "задоволително и убедително" алтернативно

 

 

Кремъл отхвърли като "голословно" решението на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ), че Русия е отговорна за убийството през 2006 г. на бившия агент от КГБ Александър Литвиненко, предаде Ройтерс.

 

"Едва ли ЕСПЧ притежава пълномощията или технологичните възможности да придобие информация по този въпрос", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи БТА. "До този момент няма никакви резултати от това разследване и правенето на подобни твърдения е най-малкото голословно", добави той.

 

ЕСПЧ постанови във вторник, че Русия носи отговорност за убийството на бившия шпионин Александър Литвиненко, отровен с полоний-210 през 2006 г. във Великобритания.

 

Според съда "е твърде вероятно" отровителите, установени от британско разследване, "да са действали като агенти на руската държава". Той изтъква освен това, че Москва не е представила "задоволително и убедително" алтернативно обяснение, нито е опровергала заключенията на британското разследване.

 
 
 

 

Станете почитател на Класа