Русия и Китай са несъкрушимият стълб на световната геополитика!

Русия и Китай са несъкрушимият стълб на световната геополитика!
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.10.2021
  • Share:

Изтокът или западът, Америка или Азия, равенство на цивилизациите, според китайците или първи англо — американците /АА/, аслед тях всички останали, САЩ или Китай? Това е въпросът, който ражда страха от Поднебесната.

 

Русия и Китай са несъкрушимият стълб на световната геополитика!

 

 

От това си изпати и нашата Кристалина Георгиева. Да си отдъхнем, остава си на поста. Отговорът на въпроса е в американското счетоводство.

 

САЩ са 5 % от населението на земята, а потребяват близо 20% от световните ресурси. Бързият ръст на Китай и Индия застрашава силно американската консумация.

 

Тук има две решения – да си намалят апетита или да тръгнат на конфронтация. Те избраха второто. Тръгнаха с ултиматуми и разпалиха търговска война с китайците.

 

Нищо не излезе.

 

Не се намали американското отрицателно търговско салдо, защото американците нямат стоки, които да изнасят за Китай.

 

„Поясът и пътя“ разклати окончателно здравето на Лондон и Вашингтон, защото глобализация по западному означаваше тотално подчинение, ако не монополизация от транснационалните АА компании на световната икономика, а китайците опасват света с комуникационни, транспортни, производствени и логистични връзки в контра на АА.

 

Оказва се, че АА навлизат в зоната на китайските интереси. Какво доживяхме. Американците са аут от Африка, югоизточна, средна Азия и южна Америка. Досега беше точно обратното.

 

Китайската икономическа система се налага над западната, защото при тях планът е стратегия, а пазарът — тактика, докато при западняците пазарът е всичко и в момента му сърбаме попарата. Вижте цените на енергията, вижте празните рафтове в Англия.

 

Така се заражда в главите на АА тревогата за тяхното световно господство. И отново познати приказки.

 

Китайската комунистическа партия била лоша, китайският народ хубав. Нещо познато ще напомня и за Русия.

 

Путин е лош, а руският народ нямал грешка. Пинизи за навници. Английският геополитик Маккиндер преди 100 години е казал: Който владее световния остров Евроазияq той ще владее света!!

 

Русия и Китай се оказват несъкрушимият стълб на английската и световна геополитика!

 

 

 

Петър Цъклев

Станете почитател на Класа