Брюксел отново показа, че по отношение на своята външна политика пристъпва като лунатик

Брюксел отново показа, че по отношение на своята външна политика пристъпва като лунатик
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.10.2021
  • Share:

Брюксел отново показа, че по отношение на своята външна политика пристъпва като лунатик. В Москва пристигна ключов дипломат на САЩ, който е с огромно влияние върху цялостната американска външна политика. Един от най-големите американски експерти по Русия и страните от бившия СССР. Става въпрос за Виктория Нуланд, която ще пребивава в Русия от 11 до 13 октомври. Тя ще се срещне със зам.-министъра на външните работи на Русия Сергей Рябков и зам.-ръководителя на президенската администрация Дмитрий Козак, който е един от най-близките сътрудници на Владимир Путин.

 

Виктория Нуланд каза пред РИА Новости, че целта на преговорите в Москва е установяване на стабилни и предвидими отношения между Руската федерация и САЩ. Инициативата за тези преговори е на американската страна. В същото време Жозеп Борел, върховен представител на ЕС по външната политика заяви, че Русия е регионална, а не глобална държава. Каталонският геополитически мъдрец трудно може да обясни защо водеща световна сила като САЩ тича в Москва да преговаря с „регионална държава“, а Вашингтон и Брюксел я представят пред световната общественост като най-голяма заплаха за тяхната сигурност.

 

 

Със своето поведение Брюксел започва да наподобява на Киев. Постоянно вдига шум, но никой не го слуша. Антируската политика на Брюксел парализира отношенията между ЕС и Русия и предоставя възможността на САЩ да преговаря с Москва за „съдбата“ на Европа без геополитическите мъдреци от Евросъюза.

 

 

Без взаимоизгодно сътрудничество с Русия не може да се говори за стабилен ЕС. Може да се говори за ЕС като военна крепост и зона на нарастващо напрежение. И вместо европейска стратегическа автономия да останат само развалини, прах и пепел. Руснаците са мудни и бавно се задействат. Но задействат ли се, историята показва, че трудно се спират.

След AUKUS англосаксонците показаха, че пет пари не дават за ЕС. Дали ръководителите на Евросъюза не са само обикновенни марионетки, които четат подадените им листчета с опорни точки? Дали ЕС не е само театър, който е създаден да улеснява управлението на Европа от Вашингтон? Тези, които отговарят отрицателно, грешат или съзнателно не казват истината поради това, че получават персонални бонуси.

 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа