Путин: Доларът подкопава позициите си, но използването му в търговията с петрол напълно ни устройва

Путин: Доларът подкопава позициите си, но използването му в търговията с петрол напълно ни устройва
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    15.10.2021
  • Share:

Попитан за условията, при които живее в затвора опозиционерът Алексей Навални, президентът обясни, че те са еднакви за всички, включително за осъдените, които се прикриват зад политическа дейност

 

 

Доларът подкопава позициите си на световна резервна валута. Използването му от Съединените щати като санкционен инструмент е груба грешка.

Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в интервю за американския телевизионен канал Си Ен Би Си, цитирано от БНР.

Руският президент напомни, че намалява делът на долара в международната търговия и в глобалните валутни резерви. По думите му това е резултат от превръщането на американската валута в инструмент за санкционен натиск.

В същото време Путин отбеляза, че засега Русия не възнамерява да се отказва изцяло от долара, защото използването му при търговията с петрол напълно я устройва.

Според него е преждевременно да се говори за въвеждането на криптовалутата като разплащателно средство при закупуването на енергийни ресурси.

Руският президент беше категоричен, че създаденият наскоро военен съюз между Съединените щати, Великобритания и Австралия подкопава регионалната стабилност.

Владимир Путин не отговори на въпроса дали планира отново да се кандидатира за президент с аргумента, че подобни разговори дестабилизират ситуацията в страната.

Попитан за условията, при които живее в затвора опозиционерът Алексей Навални, Путин каза, че те са еднакви за всички, включително за осъдените, които се прикриват зад политическа дейност.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа