Американците призоваха Байдън да се запише като чирак при Путин, за да спаси САЩ

Американците призоваха Байдън да се запише като чирак при Путин, за да спаси САЩ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    01.11.2021
  • Share:

Съединените щати загубиха статута си на велика държава и се преместват в лагера на неудачниците, съобщава New York Times.

 

Американците призоваха Байдън да се запише като чирак при Путин, за да спаси САЩ

 

 

Читатели на изданието отбелязват, че ръководителят на Русия Владимир Путин може да научи президента Джо Байдън да направи Америка отново велика. Те съветват президента на САЩ Джо Байдън да обърне внимание върху успешните случаи, каквито е, например, съвременна Русия.

 

В статията се казва, че за това Байдън трябва напълно да преосмисли състава на своя екип. Съветват го също така да бъде по-твърд и решителен, за да не създава у опонентите си образа на безволев политик.

 

По-рано News Front съобщи, че слабата външна политика на Байдън е причината за две поражения на САЩ от Русия.
Анализаторите Ръсел Бърман и Рики Гил в статия за National Interest обвиниха президента на САЩ Джо Байдън в слабост, довела до две външнополитически поражения на Вашингтон.


„Жалка капитулация“: В САЩ за двата провала на Байдън пред Русия


На първо място, те са възмутени, че американският лидер е „позволил“ на Русия да завърши изграждането на „Северен поток 2“, което според тях може да се счита за „жалка капитулация“.

 

„Джо Байдън се кандидатира за президент като ястреб (привърженик на ескалацията с Русия, бел.ред.), обещавайки твърдо да отговори на лошото поведение на Кремъл. Въпреки това администрацията му се оказа неочакван успех за Москва, а енергийната политика беше първият провал“, считат Бърман и Гил.

 

Анализаторите наричат това решение «странно» в контекста на вътрешната политика.

 

„Безусловната отмяна на тръбопровода Keystone XL и потискането на петролния и газовия сектор на САЩ изпратиха енергийната независимост в миналото, което е от полза на Путин и също така вреди на националната ни сигурност“, се казва в статията.

 

Според анализаторите второто поражение на Байдън е реакцията на Русия на призива на САЩ към страните от Централна Азия относно възможността за базиране на американски войски.

 

„Русия даде да се разбере, че няма да толерира разполагането на американски военни бази в Узбекистан или Киргизстан. Москва дори се осмели да предложи разполагането на американски войски в руски бази в Централна Азия“, удивени са авторите.

 

Бърман и Гил считат, че администрацията на Байдън е „взела това предложението под внимание“. Според тях за това би било невъзможно дори да се мисли при бившия президент Доналд Тръмп.

 


Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа