Американската ядрена подводница се е сблъскала с неизследвана подводна планина

Американската ядрена подводница се е сблъскала с неизследвана подводна планина
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    03.11.2021
  • Share:

Атомната подводница USS Connecticut се е ударила в неизследвана подводна планина на 2 октомври, докато бе на мисия в Южнокитайско море, съобщи в понеделник порталът USNI News, цитирайки заключението на експертите.


"Разследването установи, че USS Кънектикът е била блокирана от неизследвана подводна планина, докато е действала в международни води в Индо-Тихоокеанския регион", каза говорителят на Седми флот на САЩ Хейли Симс. Той увери, че неговият командир, "вицеадмирал Карл Томас ще определи дали са подходящи други последващи действия, включително представяне на сметки."


След инцидента, при който бяха ранени няколко членове на екипажа, подводницата беше прехвърлена в Гуам (САЩ), където в момента се извършва поредица от ремонти на повреди на предната й част и баластните резервоари. Порталът уточнява, че ВМС все още не са определили всички необходими части, за да може подводницата безопасно да напусне Гуам и да продължи с последващите ремонти.


Спусната на вода през 1998 г., USS Connecticut е една от трите подводници от клас Seawolf. Тя поддържа екипаж от 126 души и може да носи както торпеда, така и балистични ракети и мини.

Станете почитател на Класа