В Русия започна серийното производство на хиперзвуковите ракети «Циркон» за ВМФ

В Русия започна серийното производство на хиперзвуковите ракети «Циркон» за ВМФ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.11.2021
  • Share:

РеутовскотоНПО Машиностроение пристъпи към изпълнение на договора за серийното производство на хиперзвуковите крилати ракети «Циркон» за Военно-морския флот на Русия. Това съобщи ТАСС, позовавайки се на източник, близък до военното ведомство.

 

В Русия започна серийното производство на хиперзвуковите ракети "Циркон" за ВМФ

 

 

„Серийното производство на „Циркон“ вече е в ход в НПО Машиностроение, въпреки че държавните изпитания на този продукт от надводен носител продължават», заяви източник за агенцията.

 

Ракетата понастоящем няма аналози в света и е в състояние да извършва дълъг аеродинамичен полет с маневриране в плътните слоеве на атмосферата, използвайки тягата на собствения си двигател по целия маршрут.

 

Ракетите «Циркон» ще започнат да влизат на въоръжение в руския флот през 2022 г.

 

По-рано фрегата «Адмирал Горшков» изстреля хиперзвукова ракета «Циркон» и порази цел в Бяло море. «Циркон» беше изстрелян като част от текущия цикъл на изпитания на хиперзвукови ракетни въоръжения. Полетът на ракетата отговаряше на посочените параметри, целта беше поразена с пряко попадение.

 

Припомняме: The Sun: «Циркон» — музика за ушите на Путин

 

 

 

 

 

 

В Бритаия отбелязват „впечатляващата“ демонстрация на руската мощ, когато „неприхващаемата“ ракета „Циркон“ „лесно порази“ целта при последното си изпитание. „Оръжието на Путин“ става още по-надеждно и мобилно, пише The Sun. Британците считат, че тестовете са свързани с нарасналото напрежение на Запад с Русия, включително и заради Украйна

 

Руската «неприхващаема» хиперзвукова ракета «Циркон» със скорост 10 000 километра в час без усилие унищожи целта по време на последния изпитателен пуск.

 

Любимото оръжие на Владимир Путин беше поставено на изпитание във впечатляваща демонстрация на сила на фона на нарастващото напрежение в отношенията на Русия със Запада.

 

Смъртоноснят летящ снаряд бе изстрелян от фрегата «Адмирал Горшков» на 17 ноември и порази успешно цел в Бяло море, съобщи Министерството на отбраната на Москва.

 

The Sun: "Циркон" - музика за ушите на Путин

 

Източници се похвалиха, че «неприхващаемата» ракета със скорост 9 Маха е поразила директно целта, а министърът на отбраната Сергей Шойгу побърза да информира президента Путин за този триумф.

Миналия месец ракетата «Циркон» беше изстреляна от атомна подводница, което повиши доверието в нейните способности, след като Русия каза, че ракетата «Циркон» е в състояние да избегне всички западни противоракетни оръжия.

 

След успешното изстрелване от подводница, завидната висока мобилност на и без това ужасяващото оръжие, което скоро ще влезе на въоръжение в руските въоръжени сили, се засилва допълнително.

 

А това е музика за ушите на Путин, който счита тази ракета за своето любимо оръжие, което може да унищожи крайбрежните американски градове в случай на ядрена война.

 

Путин каза, че тази ракета «наистина няма аналози в света» и е способна да подкопае цялата отбрана на Запада.

 

Президентът зловещо предупреди, че Русия може да унищожи цялата армия на Украйна само за 50 минути, след като Кремъл се нахвърли върху Великобритания, че подкрепя нейния враг.

 

Русия категорично се противопостави на споразумението между британския министър на отбраната Бен Уолъс и украинския му колега Алексей Резников за продажбата на военни кораби и ракети на Киев.

 

Руските медии съобщиха, че смъртоносният Черноморски флот и войските на страната в Крим могат да „неутрализират украинските военни за 50 до 600 минути“, ако усетят, че Украйна е на път да атакува.

 

Руските медии твърдят, че страната може да унищожи всички украинските военни кораби, крайбрежната военна инфраструктура, военните бази, радиоелектронната и противовъздушната отбрана, артилерията и летищата за по-малко от час.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа