Грешките на най-богатият младеж в света под 30 години

Грешките на най-богатият младеж в света под 30 години
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    28.11.2021
  • Share:

На 29 години Сам Банкман-Фрайд е най-богатият млад мъж под 30 години в света, като е натрупал около 26,5 милиарда долара. Въпреки това бизнесменът признава коя е най-важната грешка, която е допуснал.


"Най-голямата грешка, която направих, е, че не се намесих по-рано в бизнеса ", коментира съоснователят и главен изпълнителен директор на FTX, една от най-известните борси за криптовалути, публикува Yahoo Finance.


В този смисъл Банкман-Фрайд увери, че има няколко аспекта на бизнеса, които той би искал да е научил отдавна, от общи въпроси, които доминират в крипто пространството, до някои от най-основните въпроси за функционирането на борсата.


Поради тази причина той посочи, че „има много възможности, които не са му дошли на ум до миналата година". „Мисля, че един от тях е да помислим какво би било финансовото преживяване на потребителя, как би могло да бъде цялостно преживяване", добави той.


Освен това той припомни, че през 2013 г. е пропуснал възможността да се включи по-рано в бизнеса, когато неговият приятел Гари Уанг разработил бот за биткойн арбитраж. „Пет години по-късно се включихме заедно в крипто бизнеса и основахме FTX. Така че представете си какво щеше да се случи, ако бяхме почнали много по-рано", размишлява той.


Друг въпрос, на който по онова време не придавал необходимото значение, е разбирането за "регулаторни режими и за възможности за предлагане на нови иновативни продукти". Поради тази причина той призна, че те биха могли да започнат с някои проекти по-рано, отколкото са го направили.


Накрая той постави под въпрос „неефективността на процеса на регистрация на потребители във FXT, което кара потенциалните нови потребители да го изоставят, преди да го финализират".

Станете почитател на Класа