Пияни моряци може да са причинили смъртоносния сблъсък в Балтийско море

Пияни моряци може да са причинили смъртоносния сблъсък в Балтийско море
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    15.12.2021
  • Share:

Установено е, че двама членове на екипажа на британския товарен кораб, който се сблъска с датски кораб в Балтийско море, са били пияни, когато е станал инцидентът, довел до поне един смъртен случай.


Двата кораба се сблъскаха в Балтийско море в понеделник, което доведе до една смърт в екипажа на датския кораб и още едно лице в неизвестност. Датският кораб - "Karin Hoj" - се преобърна по време на инцидента, докато за британския кораб "Scot Carrier" и неговият екипаж се съобщава, че не са претърпели сериозни наранявания.


Въпреки че точната причина за сблъсъка все още не е установена, се съобщава, че двама членове на екипажа на „Scot Carrier" са надвишили границата на интоксикация по време на тестове от шведските власти.


Джонатан Толин, ръководител на разследването на инцидента в Швеция, каза, че „възникнали са допълнителни криминални подозрения, включително пиянство в морето". Собственикът на "Scot Carrier", Scotline Marine Holdings, също потвърди в изявление, че двама членове на екипажа не са издържали теста за алкохол.


„В съответствие със стандартните процедури се разбира, че всички членове на екипажа на „Scot Carrier" са били тествани за наркотици и алкохол, като двама членове на екипажа надвишават законовия лимит. Компанията има строга и въведена политика за алкохол и наркотици и нулева толерантност към всякакви нарушения", разкриха от Scotline Marine Holdings.


Швеция има строга граница на алкохолна интоксикация от само 0,02% - значително по-ниска от границата в Обединеното кралство от 0,05%.

Станете почитател на Класа