Apple предложи на своите инженери до $180 000 в акции, за да не мигрират към Meta

Apple предложи на своите инженери до $180 000 в акции, за да не мигрират към Meta
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    30.12.2021
  • Share:

Apple миналата седмица предложи бонуси в акции на някои от своите инженери в опит да спре бягството на работници към Мета, съобщава Bloomberg с позоваване на свои източници.


Стойността на тези бонуси варира от 50 000 до 180 000 долара, а като стимул за професионалистите да останат в Apple, акциите се консолидират за четири години.


Програмата, която не е публична, включва високопроизводителни специалисти от секторите на силициевия дизайн, хардуера и някои групи софтуер. Във всички тези подразделения делът на инженерите, получили стимула, варира между 10% и 20%.


В коментар пред вестника информаторите посочиха, че размерът на бонусите е нетипичен за компанията. Те също така посочиха, че решението е разстроило някои специалисти, които са изключени от програмата и смятат, че подборът е произволен.


Този ход беше предприет в резултат на засилените усилия за набиране на таланти от собственика на Facebook, който, след като промени името и обяви планове за разработване на метавселената, драстично увеличи заплатите.


Друг фактор, който би могъл да усложни проблемите на Apple със задържането на персонал, би било задължението да се върнат към работа в офиса, казва Bloomberg. Докато няколко компании, включително Meta, са приели хлабава политика по отношение на дистанционната работа, компанията от Купертино изисква служителите си да работят три до пет дни от седмицата в офиса.

Станете почитател на Класа