Съдът призна Гислейн Максуел за виновна по 5 от 6 обвинения за сексуален трафик на деца

Съдът призна Гислейн Максуел за виновна по 5 от 6 обвинения за сексуален трафик на деца
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    31.12.2021
  • Share:

Членовете на журито в съдебния процес срещу Гислейн Максуел, бивша партньорка и предполагаем сводник на Джефри Епщайн, обвинена в сексуален трафик на малолетни, се разбраха за решение.


Тя е призната за виновна по пет от шестте обвинения, пред които бе изправена във връзка с трафик и сексуално насилие над непълнолетни. Единственото обвинение, по което беше оправдана е „изкушаване на момиче под 17-годишна възраст да пътува с намерение да участва в незаконни сексуални дейности".


Присъдата ще бъде издадена по-късно. Ако бе призната за виновна по всичките шест обвинения, Максуел можеше да получи до 80 години затвор.


Процесът продължи 13 дни, 10 от които бяха посветени на обвинението и два на защитата. По време на процеса са изслушани 33 свидетели, включително четири жени, които твърдят, че са били жертви на Максуел като тийнейджърки.


По време на дебатите прокурорите характеризираха 60-годишната сега жена като „сексуален хищник и дясна ръка на Джефри Епщайн". От своя страна Максуел настоя, че по време на процеса тя е била третирана като изкупителна жертва на мястото на покойния Епщайн, който се самоуби в килията си през август 2019 г., докато чакаше съдебен процес за сексуален трафик на деца. Съдията обаче отхвърли тези твърдения.


Смъртта на Епщайн дойде само един ден след като бяха разкрити съдебни документи, уличаващи някои от най-могъщите и богати хора в света като съучастници на магната, включително британския принц Андрю Йоркски, милиардерът инвеститор Глен Дюбин, бившият губернатор на Ню Мексико, Бил Ричардсън и други политически фигури и високопоставени хора.

Станете почитател на Класа