Русия прехвърля най-новата зенитна система С-350 в Крим

Русия прехвърля най-новата зенитна система С-350 в Крим
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    31.12.2021
  • Share:

Неотдавна в мрежата се появи видео, на което се вижда как влак с военна техника се насочва през Краснодар към Крим. След това в социалните мрежи се появиха съобщения за прехвърлянето в Крим на най-новите руски зенитно-ракетни комплекси със среден обсег С-350 «Витяз».

 

Русия прехвърля най-новата зенитна система С-350 в Крим

 

 

На видеото (качеството е лошо) се виждат силуети на ЗРК, които повече приличат на ЗРК С-350. Ако това се окаже именно той, то видеото е заснето или от Подмосковския дивизион, или ВПК е започнал серийни доставки в бойните полкове на Русия, така описва ситуацията и прави своите предположения Телеграм-канала «Записки охотника».

 

Русия прехвърля най-новата зенитна система С-350 в Крим

 

Наистина, на видеото може да се видят пусковите установки 50П6Е без ракети на шасито на БАЗ-6909.

 

В началото на декември командващият войските на Южен военен окръг генерал Александър Дворников сподели за изданието «Красная звезда», че в Крим ще бъде усилена системата на ПВО. Планирано е на полуострова да бъде разположен и поставен на бойно дежурство С-350, които могат да свалят обекти, летящи на височина до 30 км.

 

 

 

 

Вероятно «Витязите» вече са в Крим и се подготвят за служба по охраната на въздушното пространство на Русия. ЗРК С-350 бе приет на въоръжение от ВКС на РФ през февруари 2020 година. Според плановете на военните, комплексите трябва да заменят ЗРК С-300ПС (с далечина на поражението 75-200 км) и ЗРК «Бук-М1-2» ( с далечина на поражението 45 км).

С «Витязите» (с далечина на поражението до 120 км) системата за ПВО на Крим ще стане още по-съвършена, ефективна и многостепенна.

 

Петя Паликрушева

 

 

Станете почитател на Класа