Ердоган се предлага за посредник между Русия и Украйна

Ердоган се предлага за посредник между Русия и Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.01.2022
  • Share:

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще посети Украйна през следващите седмици, съобщи президентският говорител Ибрахим Калън, цитиран от държавната телевизия ТРТ Хабер. Калън говори пред мозъчния тръст Съркл Фаундейшън /Circle Foundation/ за възможното въздействие на кризата между Русия и Украйна върху Европа и НАТО.

 

Говорителят изтъкна подкрепата на Турция за териториалната цялост, политическия суверенитет и социалната цялост на Украйна.

 

По думите на Калън Ердоган е поканил лидерите на двете страни да дойдат в Турция и да бъдат проведени разговори за разрешаване на проблемите и различията помежду им.


"Турция е готова да изиграе всякаква роля, за да намали напрежението между Русия и Украйна. Правим това както като приятел на Русия и Украйна, така и като член на НАТО", каза той.

 

Калън добави, че до няколко седмици Ердоган ще посети Украйна и ще се срещне с президента Владимир Зеленски. "В същото време ще осъществим близък контакт с руснаците, за да бъде избегната каквато и да било военна операция, чиито последствия ще са големи", каза още говорителят на Ердоган.

Станете почитател на Класа