„Тогава аз съм балерина“: Сатановски иронично коментира изявлението на Назарбаев

„Тогава аз съм балерина“: Сатановски иронично коментира изявлението на Назарбаев
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    20.01.2022
  • Share:

зявлението на бившия президент на Казахстан Нурсултан Назарбаев е поставено под въпрос.

 

„Тогава аз съм балерина“: Сатановски иронично коментира изявлението на Назарбаев

 

 

Както знаете, на 18 януари бившият ръководител на казахстанската държава Нурсултан Назарбаев се обърна към нацията с уверения за консолидирането на управляващия елит. Според Назарбаев някои медии активно раздухвали фалшификата за напускането му от страната по време на началото на протестите, а в заключение на речта си бившият ръководител на Казахстан се оприличи като пенсионер в заслужен отдих.

 

Прави впечатление, че бившият президент сякаш не обръща внимание на трагичните събития в родината си, както и на многобройните арести на негови съмишленици и близки по обвинения в държавна измяна. Основателят и президентът на научния център «Институт за Близкия изток» Евгений Сатановски изрази мнението си по този въпрос.

 

„Правителството подаде оставка, а най-близкият човек до Назарбаев в държавния елит, Карим Масимов, човек с изключителни заслуги, беше арестуван по обвинение в държавна измяна. Ако това не е смяна на елита, тогава вероятно аз съм балерина — а аз силно не приличам на балерина“, каза Сатановски.

 

Експертът обръща внимание на думите на Назарбаев за липсата на разкол в казахстанския елит и ги счита за странни на фона на наблюдаваното разцепление в правителството на Казахстан. Очевидно предстои кръг от изясняване на участието на Нурсултан Назарбаев във вълненията в страната.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа