Москва въведе забрани на представители на ЕС да влизат на руска територия

Москва въведе забрани на представители на ЕС да влизат на руска територия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    29.01.2022
  • Share:

 

В черния списък влязоха ръководители на европейски частни военни компании, както и представители на властови органи, които носят лична отговорност за воденето на антируска политика,

изтъкна руското външно министерство

 

 

Москва въведе забрана на няколко представители на Европейския съюз да влизат на територията на Русия, предаде АФП, цитриниа от БТА.

 

В комюнике на руското външно министерство се казва, че мярката е в отговор на "абсурдната политика на едностранни санкции" на Брюксел.

Нота, уведомяваща за разширяване на списъка на представителите на ЕС със забрана да влизат в Русия, беше изпратена в представителството на Евросъюза в Москва.

 

https://epicenter.bg/images/news/42021/thumbs/main_1618782323.jpg

В черния списък влязоха ръководители на европейски частни военни компании (ЧВК), както и представители на властови органи, които носят лична отговорност за воденето на антируска политика, изтъкна руското външно министерство.

"Руските ответни мерки засягат на първо място ръководителите на отделни европейски ЧВК, действащи в различни региони на света, които по неизвестни причини не предизвикват алергия у брюкселските еврочиновници.

 

В списъка са включени и представители на силови ведомства, на органи на законодателната и изпълнителната власт в редица държави-членки на ЕС, носещи лична отговорност за прокарването на антируска политика и налагането на мерки, накърняващи законни права на рускоезични жители и медии", посочва то.

Ведомството допълва, че ЕС продължава "неправомерната си, деструктивна и безсмислена политика на едностранни ограничения срещу Русия".

 
 
 

 

Станете почитател на Класа