Ютубер ограби последователите си с 500 000 долара и отказа да върне парите

Ютубер ограби последователите си с 500 000 долара и отказа да върне парите
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    04.02.2022
  • Share:

Пол Денино, по-известен като Ice Poseidon, е популярен американски YouTuber, който наскоро призна, че е откраднал около 500 000 долара от своите последователи и отказа да върне парите.


Измамата на Денино беше разкрита от колегата му в YouTube - Coffeezilla, който публикува всички подробности в 23-минутен видеоклип на 1 февруари. Клипът за няколко часа е видян от половин милион души.


Coffeezilla обяснява, че Ice Poseidon е подмамил своите последователи да инвестират в CxCoin, една платформа, която самият Денино основава за създатели на съдържание, за да получават дарения в криптовалута. Освен това той уверил всички свои дарители, че няма от какво да се притесняват и че това е "дългосрочен проект".

 


Въпреки това, според доклада на Coffeezilla, Ice Poseidon е излъгал, тъй като е работил върху платформата само две седмици и е откраднал около 500 000 долара.


Всъщност Coffeezilla се изправил директно срещу Денино в телефонно обаждане и Денино признал какво е направил, но не показал угризения и отказал да върне парите, обвинявайки поддръжниците си, че „влагат твърде много емоции в проекта" и твърдейки, че „те трябва сами да се пазят".


По-късно Ice Poseidon леко промени решението си и обеща да върне $155 000. Coffeezilla обаче открил, че „youtuberът" е излъгал също и за това и е върнал само $47 000, малка част от общата сума.


Текущата стойност на CxCoin е практически нула. Цената му, според последните данни от livecoinwatch, е $0,0000000023.

Станете почитател на Класа