Зеленски изпадна в «нервен срив»

Зеленски изпадна в «нервен срив»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    06.02.2022
  • Share:

Военният експерт Евсеев: Зеленски е в състояние на нервен срив

 

 

Зеленски изпадна в "нервен срив"

 

Военният експерт от Института на страните от ОНД Владимир Евсеев заяви, че украинският президент Владимир Зеленски е в стрес. Това заяви той в интервю за «Украина.ру».

 

Според експерта украинският лидер е в състояние на нервна криза, тъй като не знае какво да прави.

 

„Ако Русия атакува, тогава нейните перспективи са ясни. Очевидно е, че въоръжените сили на Украйна ще бъдат разбити, а САЩ и Великобритания няма да предоставят военна помощ. При такава ситуация е очевидно, че той или ще бъде свален, или ще се проведат предсрочни президентски избори и той си заминава. Затова и възникват изтичания в CNN, че е имал труден разговор с Байдън“, обясни Евсеев.

 

По-рано високопоставен украински служител заяви, че телефонният разговор между президента на САЩ Джо Байдън и украинския му колега Владимир Зеленски „не е минал много добре“. Той допълни, че причината за подобна оценка на разговора между лидерите на САЩ и Украйна е разногласието относно „нивата на риск“ от руската атака.

 

Белият дом на САЩ от своя страна оспори посланието на украинския служител, като подчерта, че анонимни източници „разпространяват лъжи“. Американската администрация наистина каза, че Байдън е предупредил Зеленски за съществуващата възможност за „руска инвазия“.

 

През последните месеци на Запад и в частност в Украйна бяха направени изявления за предполагаемо предстоящото „нахлуване“ на Русия в Украйна. От своя страна Кремъл многократно директно отрече всякакви планове за нападение.

 

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа