Тулси Габард: „Зеленски закри 3 критикуващи го канала и затвори опозиционни политици. Това не е демокрация!“

Тулси Габард: „Зеленски закри 3 критикуващи го канала и затвори опозиционни политици. Това не е демокрация!“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    12.02.2022
  • Share:

Бившата конгресменка - демократ на САЩ, Тулси Габард, каза чрез видео, публикувано в акаунта й в Twitter „Украйна не е демократична държава".


„Ето нещо, което няма да чуете в масовите медии. Това, което чувате, са войнолюбци, които твърдят, че трябва да защитим Украйна, защото е „демокрация". Но те лъжат. Украйна всъщност не е демокрация" , каза бившата кандидатка за президент на изборите през 2020 г. и ветеран от войната в Ирак.


„За да остане на власт, украинският президент [Владимир Зеленски] закри 3-те телевизионни станции, които критикуваха него и политиката му", обясни Габард.


„Той затвори лидера на опозиционната политическа партия, която беше втора на изборите, арестува и затвори нейните лидери. Това е точно същото нещо, в което беше обвинен Путин. Но Украйна направи всичко това с подкрепата на САЩ", каза тя.


Миналия месец бившата представителка на щата Хаваи коментира, че „за съжаление в Белия дом има подпалвачи на война и хора като [съветника по националната сигурност] Джейк Съливан и [държавния секретар] Антони Блинкен, които имат много силна ръка, тъй като са архитекти на войните за смяна на режима в Ирак, Либия и Сирия".


От друга страна, Габард заяви „Вашингтон не трябва да предоставя военна помощ на Киев и трябва да стои настрана от конфликти, които не представляват пряка заплаха за САЩ".

Станете почитател на Класа