Това беше «философска реч»

Това беше «философска реч»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.02.2022
  • Share:

„Речта на президента беше много дълбока, философска и беше много неочаквана. Путин не обоснова решението за признаване на републиките, той говори за руската история, за това как се е формирала съвременна Русия като цяло“, заяви пред вестник ВЗГЛЯД бившият премиер на ЛНР, политологът Марат Баширов. – След това този текст ще трябва да бъде прегледан няколко пъти, за да се осъзнае всичко, което каза.

 

Това беше "философска реч"

 

 

Нашите западни колеги също трябва да изучават тази реч с молив в ръце. Въпросът няма да се изчерпи само с признаването на републиките – пред нас е новата идеология на руската външна политика.

 

Що се отнася до жителите на републиките, всички, които мечтаеха това решение да бъде взето още през 2014 г., „Искам да ги поздравя“, каза Баширов:

 

„Толкова много хора дадоха живота си, за да се случи това“.

 

Припомняме, че републиките поискаха от Москва военна, финансова и морална помощ.

 

Баширов предположи, че руската подкрепа сега ще засегне въпросите на сигурността.

 

Това беше "философска реч"

 

 

„Тези въпроси са на преден план, сега врагът се втурна към насилствени атаки. Там се водят сериозни битки, на първо място е въпросът за безопасността. На дневен ред ще бъде възстановяването на републиките, икономическото развитие, интегрирането в някакво общо пространство. Но всичко това ще започне едва след като бъде премахната заплахата от завземането на Донбас от въоръжените сили на Украйна с подкрепата на НАТО“, подчерта политологът.

 

Що се отнася до перспективите двете републики да станат част от Русия, все още е рано да се говори за това, смята Баширов: „Това е въпрос на доста далечно бъдеще“.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа