Необходимостта от прилагане на споразуменията за Нагорни Карабах

Необходимостта от прилагане на споразуменията за Нагорни Карабах
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    11.04.2022
  • Share:

Президентите на Русия Владимир Путин и на Азербайджан Илхам Алиев проведоха телефонен разговор, за да обсъдят необходимостта от прилагане на тристранните споразумения за Нагорни Карабах и въпросите, свързани с началото на усилия за определяне на границата между Азербайджан и Армения, съобщи пресслужбата на Кремъл. Според Кремъл разговорът е иницииран от Азербайджан.


„Страните обсъдиха резултата от срещата на Илхам Алиев с арменския премиер Никол Пашинян в Брюксел на 6 април. Беше подчертана необходимостта от пълно изпълнение на споразуменията, които лидерите на Азербайджан, Армения и Русия постигнаха на 9 ноември 2020 г., 11 януари , 2021 г. и 26 ноември 2021 г., и да се засили дейността на тристранната работна група за засилване на икономическите и транспортните връзки в региона.

 

Страните засегнаха и въпроси, свързани със стартирането на усилия за определяне на границата Азербайджан-Армения", се казва в съобщението.
„Страните потвърдиха решимостта си да поддържат тясно взаимодействие по неотложни двустранни въпроси", се добавя в изявлението.

Станете почитател на Класа