САЩ превърнаха Украйна в плацдарм срещу Русия

САЩ превърнаха Украйна в плацдарм срещу Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.04.2022
  • Share:

В световния ден на космоновтиката президентът на Русия Владимир Путин и президентът на Беларус Александър Лукашенко се срещнаха с работниците на космодрума Восточный. По време на срещата руският лидер още веднъж подчерта целите на специалната операция на Русия по защита на мирното население на Донбас и демилитаризация и денацификация на Украйна, като отбеляза, че тази стъпка е била неизбежна.

 

Владимир Путин: САЩ превърнаха Украйна в плацдарм срещу Русия

 

 

Владимир Путин: САЩ превърнаха Украйна в плацдарм срещу Русия

 

 

Владимир Путин: САЩ превърнаха Украйна в плацдарм срещу Русия

 

 

Аз директно посочих целите. Главната цел е да помогнем на хората в Донбас, на Народните републики на Донбас, които признахме. Бяхме принудени да направим това, защото киевските власти, подтиквани от Запада, отказаха да се съобразят с Минските споразумения, които бяха нацелени на мирно решаване на проблемите на Донбас.Те публично заявиха. И просто вече беше невъзможно да се търпи този геноцид, който продължава 8 години.


И Украйна започнаха ( САЩ- бел.ред) да я превръшат в антируски плацдарм, започвайки да отглеждат зародишите и кълновете на национализма и неонацизма, които отдавна са там.


И сблъсъкът с тези сили беше неизбежен. Те тъкмо избираха времето за атака.

 

И последвалите събития показаха колко дълбоко е прораснало всичко това там.

 

Този неонацизъм стана факт от живота на голяма и близка за нас страна. Това беше неизбежно, беше само въпрос на време. Очевидно нямахме друг избор, това е правилната стъпка. И няма съмнение, че целите ще бъдат постигнати…“

 

 

Станете почитател на Класа