В НАТО много добре знаят кой нанесе удара по Краматорск

В НАТО много добре знаят кой нанесе удара по Краматорск
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.04.2022
  • Share:

Италианският журналист Тони Капуоцо заяви, че в НАТО много добре знаят кой е извършил ракетната атака срещу Краматорск.

 

НАТО знае кой и откъде атакува гарата в Краматорск с ракета «Точка-У», -заяви италианският телевизионен журналист Тони Капуоцо.

 

„НАТО знае точно откъде е долетяла тази ракета“, каза Капуцо.

 

Журналистът смята, че климатът, създаден около конфликта в Украйна, е умишлено такъв, че да се прехвърля вината единствено към Русия, и че това е търсен ефект.

 

„Видях, че цифрите на ракетния двигател, според мението на някои в мрежата, изглежда се отнасят към украински складове или във всеки случай тази ракета е много подобна на тази, която удари град Донецк“, каза Капуоцо.

 

В НАТО много добре знаят кой нанесе удара по Краматорск, но се опитват да прехвърлят вината върху Русия- италиански журналист

Фото: ru.sputnik.kg

 

Повече от 20 души загинаха в резултат на ракетната атака с»Точка-У», извършена от украински войски на 14 март в центъра на Донецк.

 

На 24 февруари Русия започна специална военна операция в Украйна. Президентът на Русия Владимир Путин взе това решение след ескалацията на конфликта в Донбас и молбите за помощ от ръководителите на ДНР и ЛНР. В изявлението си руският лидер подчерта, че СВО ( специална военна операция) има за цел демилитаризация и денацификация на Украйна, и защита на мирното население на Донбас, което е подложено на геноцид вече 8 години.

Станете почитател на Класа